Rutte geeft iedereen een boks na ‘fietsongelukje’

Mark Rutte heeft een drukke baan, maar is niet te beroerd om lekker naar zijn werk te fietsen. Dat gaat alleen niet altijd goed. Door een klein ‘ongelukje’ heeft de premier last van zijn arm.

Dat Rutte last van zijn arm had, was tot vandaag nog niet bekend. Lang kon hij het niet geheim houden: de Britse premier Theresa May vroeg hem deze ochtend voor tientallen camera’s ‘hoe het met zijn arm ging’. Rutte praatte met haar tijdens het ontbijt over de Brexit, het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Boks
Een bezorgde NOS-journalist vroeg later aan Rutte wat er met zijn arm aan de hand is. De premier stelde hem gerust: “Oh, niks bijzonders. Ik heb een onhandige move met de fiets gemaakt vorige week.”

Toch is het best vervelend dat handjes geven wat minder goed gaat. Als premier moet Rutte vaak handen schudden. Daar heeft hij wel een oplossing voor gevonden: “Ik geef iedereen boksen nu.”

Fietsende premier
Rutte staat er wereldwijd om bekend dat hij naar zijn werk fietst. In andere landen gaan belangrijke politici vaak op pad met de auto. Daarom wordt al jaren over de ‘fietsende premier’ gepraat op sociale media.

Uitgelichte afbeelding: Wikimedia Commons/Jason van der Helm

Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Check dit ook

Start typing and press Enter to search