Klaas Dijkhoff is de Politicus van het Jaar

Klaas Dijkhoff (VVD) was dit jaar de beste. Tenminste, dat vond een meerderheid van de stemmers bij het programma EenVandaag maandagavond. In een speciale tv-uitzending kreeg hij de prijs voor Politicus van het Jaar.

Dijkhoff was niet de enige die kans maakte op de prijs. Ook Geert Wilders, Mark Rutte, Jesse Klaver en Thierry Baudet deden mee. Die laatste won de prijs vorig jaar. Shocking: dit jaar was geen enkele vrouw genomineerd.

Nuchtere kerel
De mensen die op Dijkhoff stemden zijn vooral fan van zijn ‘nuchtere manier van communiceren’. Ook stond hij dit jaar vaak in de spotlights met z’n proefballonnen. Dat zijn ideeën die nog niet zijn getest. Zo kwam de VVD-fractievoorzitter op het idee om mensen die de wet overtreden in probleemwijken harder te straffen.

Dijkhoff was zelf wel blij met zijn prijsje. Hij had er alleen nog geen plek voor in zijn huis. “Maar dat zal vast wel goed komen”, zei hij toen hij de prijs in ontvangst nam.

Uitgelichte foto: Wikimedia/EU2016 SK

Check dit ook

Start typing and press Enter to search