Een week lang gedoe om anti-homotekst, een terugblik

Hij is deze week veel in het nieuws geweest: de Nashville-verklaring. Er is inmiddels al zoveel over gesproken en geschreven, dat je bijna vergeet hoe het ook al weer begon. What The Hague zorgt voor een recap.

Voordat we dat doen is het belangrijk om te weten wat die verklaring nou precies inhoudt. In de tekst staat dat een huwelijk alleen maar tussen één man en één vrouw kan zijn. Alleen dan is het door God goedgekeurd. Homoseksuele gevoelens en het uiten daarvan zou ‘onrein’ zijn.

Ook transgenders worden hard aangepakt. God heeft namelijk iedereen in zijn evenbeeld geschapen, door je geslacht te veranderen ben je disrespectvol naar God en zijn wil toe. Er staat zelfs dat je transgenders en homoseksuelen zou kunnen ‘genezen’.

In de tijdlijn hieronder kun je van dag tot dag checken wat er afgelopen week allemaal is gezegd en gedaan omtrent de Nashville-verklaring:

De foto boven de kop is genomen door ons redactielid Valérie Hilgersom.

Check dit ook

Start typing and press Enter to search