Politicus van Week #2: Kees van der Staaij

Iedere week mag iemand anders zich Politicus van de Week noemen. Die persoon is in de afgelopen week extra veel in het nieuws of heeft speciale aandacht van What The Hague gekregen. Deze week heeft de stille muis Kees van der Staaij de volle aandacht gekregen en is daarmee de politicus van de week geworden.

Kees van der Staaij ondertekende een pamflet, dus eigenlijk een lijst met afspraken, waar anti-lhbti teksten in stonden en daar zijn heel veel mensen boos over. In die “Nederlandse” Nashville-verklaring staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit. De belangrijkste reden waarom er mensen boos zijn, is omdat volgens deze verklaring alleen een man en vrouw gezamenlijk mogen trouwen. Verder zouden homoseksuelen en transgenders genezen moeten worden.

Volgens Van der Staaij heeft zijn partij er nooit een geheim van gemaakt dat ze de bijbel volgen. Ook over het huwelijk. Omdat dit ook in de Nashville-verklaring staat, is hij het er wel mee eens. In Den Haag en op social media wordt er verbaasd en boos gereageerd op Van der Staaij.

Keesie heeft het moeilijk

Na zo’n move kun je verwachten dat er grappen worden gemaakt en dat Van der Staaij het moeilijk krijgt. Het populaire Lucky Tv maakte bijvoorbeeld een bijzondere video.

Bijna alle gemeenten in Nederland vonden dat ze meer moesten doen om te laten zien dat ze het niet eens zijn met Van der Staaij. Daarom wappert nu aan bijna ieder gemeentehuis een regenboogvlag. Heb jij hem in jouw gemeente al gespot? In Den Haag gingen ze nog een stapje verder. De HTM, verantwoordelijk voor al het openbaar vervoer in de stad, liet alle bussen met regenboogvlaggetjes rijden.

Uitgelichte foto: Dirk Hol/SGP

Check dit ook

Start typing and press Enter to search