DEN HAAG DEZE WEEK #5

Elke politieke week zetten wij voor jou de belangrijkste gebeurtenissen in Den Haag op een rijtje. Deze keer: een akkoord, een boete en een goedemorgen.

Akkoord over kinderpardon
Ze hebben er lang over moeten ruziën maar nu zijn regeringspartijen CDA, VVD, D66 en ChristenUnie het eindelijk met elkaar eens over het kinderpardon. Dat is nu afgeschaft maar de groep van 700 kinderen van asielzoekers die misschien het land uit moest, wordt opnieuw bekeken. Waarschijnlijk mag 90% van de kinderen blijven.

Boete voor WhatsAppen op de fiets
Goed opletten! De regering heeft beslist dat je een boete krijgt voor het gebruiken van je telefoon op de fiets. Wie vanaf 1 juli WhatsAppend wordt betrapt, kan een boete van 95 euro krijgen. Volgens minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat de politie hier streng op controleren.

Een hele goede morgen!
De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan, dus de campagnetijd is begonnen. Het CDA heeft al een nieuwe slogan uitgekozen: ‘’Een hele goede morgen’’.

Check dit ook

Start typing and press Enter to search