Joram van Klaveren: van PVV’er naar moslim

Joram van Klaveren, oud-Kamerlid van de PVV, heeft zich gestort in een heel ander geloof dan je zou verwachten. De politicus, die eerst protestants gereformeerd was, is niet geswitcht naar bijvoorbeeld het hindoeïsme. Nee, hij heeft zich bekeerd tot de islam. Gevalletje: die hadden we niet zien aankomen. 

Een opvallende move maar hij heeft er wel goed over nagedacht, zegt Van Klaveren tegen het NRC. “Mijn vrouw accepteert dat ik moslim ben. Als ik daar gelukkig van wordt, houdt ze me niet tegen. Zij was trouwens nooit zo tegen de islam als ik vroeger. Ze was er helemaal niet zo blij dat ik bij de PVV zat. Mijn dochters zijn nog te jong om het hierover te hebben.”, zegt Van Klaveren tegen de krant.

Geert Wilders, de leider van de PVV, reageert verbaasd. “Alsof een vegetariër in een slachthuis gaat werken, zo ongeveer. Wat een verhaal, hè? Ik heb daar eigenlijk geen woorden voor”, zegt hij tegen NU.nl.

Check dit ook

Start typing and press Enter to search