What The Hague? Binnenhof afgezet door rugzak

Het zou eigenlijk een rustige vrijdag worden. De Tweede Kamer had geen vergaderingen gepland en ook de Eerste Kamer had vrij. Alleen de wekelijkse Ministerraad stond op het programma. Toch was er afgelopen vrijdag wel degelijk spanning en sensatie op het Binnenhof.

Rond 13.30 werd het plein namelijk helemaal afgesloten en ontruimd door de politie. Mensen die wel binnen waren, zoals bijna alle ministers dus, moesten wegblijven van de ramen. Lange tijd bleef onduidelijk wat er aan de hand was. Er was alleen heel veel politie te zien.

Uiteindelijk bleken zij een 38-jarige man uit Sneek gearresteerd te hebben. Hij dreigde een bom te laten ontploffen en gooide vervolgens zijn rugzak op de stenen. Het bleek loos alarm en nadat de rugzak was gecheckt en meegenomen, werd het Binnenhof weer vrijgegeven.

Check dit ook

Start typing and press Enter to search