DEN HAAG DEZE WEEK #6

Elke politieke week zetten wij voor jou de belangrijkste gebeurtenissen in Den Haag op een rijtje. Deze keer: Rutte, vliegveld, Thieme en erkenning voor doodgeboren kinderen.

‘’Kabinet doet al veel aan het klimaat’’
Afgelopen donderdag spijbelden jongeren massaal van school om in Den Haag te demonstreren voor een beter klimaat. Volgens minister-president Mark Rutte doet het kabinet daar al heel erg veel aan. Een paar weken geleden werd nog het klimaatakkoord  gepresenteerd. Meer kunnen de jongeren voorlopig niet vragen, volgens de premier. Toch gaat hij binnenkort wel met de organisatoren in gesprek. Zij zeggen dat het klimaatakkoord nog beter moet, anders zullen ze blijven demonstreren.

Een vliegveld op zee?
Een vliegveld op zee, goed idee? Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (van verkeer dus) heeft het plan meer nadelen dan voordelen. Al heel lang bestaat dit idee, maar nu wil de Tweede Kamer dit uitgebreid onderzoeken. Volgens de minister is het heel erg duur en levert het weinig op. Het zou bijvoorbeeld slecht zijn voor schepen en de visserij.

Thieme is terug!
Deze week keert Marianne Thieme, de fractievoorzitster de Partij voor de Dieren, terug in de Tweede Kamer. In oktober ging ze weg, omdat ze ziek zou zijn. Tijdens haar afwezigheid was Esther Ouwehand tijdelijk fractievoorzitster.

Doodgeboren kinderen erkend
Vanaf deze week worden doodgeboren kinderen erkend bij de gemeente. Ouders kunnen dus, net als bij baby’s die gezond geboren worden, laten zien dat zij een kind hebben gekregen. In december stemde de Eerste Kamer hier voor.

Check dit ook

Start typing and press Enter to search