DEN HAAG DEZE WEEK #7

Elke politieke week zetten wij voor jou de belangrijkste gebeurtenissen in Den Haag op een rijtje. Deze keer: Öztürk, Jetten, Ellemeet en een blauw beest.

Öztürk gaat voor de Eerste Kamer
Selçuk Öztürk wordt lijsttrekker namens DENK voor de Eerste Kamerverkiezingen. Hij zit momenteel in de Tweede Kamer. Als Öztürk erin slaagt om in de Eerste Kamer te belanden, zal hij de Tweede Kamer verlaten, omdat lidmaatschap in beide Kamers verboden is.

Rob Jetten wil sneller bloed doneren
D66-fractievoorzitter Rob Jetten vindt het discriminerend dat homoseksuele mannen pas bloed mogen doneren als ze een jaar lang geen seks meer hebben gehad. Die eis heeft te maken met het risico op hiv. Bloedbank Sanquin heeft besloten om de termijn te verkorten tot vier maanden zonder seks.

Operaties voor 70-plussers, wel of geen goed idee?
GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet wil dat er bij gesprekken voor medische ingrepen bij 70-plussers voortaan een geriater aanwezig is. Een geriater is een specialist voor kwetsbare ouders. Die beoordeelt of een operatie misschien toch geen goed idee is voor de patiënt. Er is veel ophef over dit voorstel ontstaan.

Juist, er ligt een blauw beest op het bureau van minister Blok
Wat doet dat daar?

Check dit ook

Start typing and press Enter to search