DEN HAAG DEZE WEEK #10

Elke politieke week zetten wij voor jou de belangrijkste gebeurtenissen in Den Haag op een rijtje. Deze keer: een basisbaan, een parlementaire enquête en arbeidsmigranten.

Basisbaan voor bijstandstrekkers
Fractievoorzitter van het CDA Sybrand Buma wil dat mensen die in een bijstand zitten een ‘basisbaan’ krijgen. Mensen doen dan kleine klusjes voor 20 uur in de week. Volgens Buma kunnen mensen dan sneller weer een normale baan vinden.

Parlementaire enquête naar gaswinning
De Tweede Kamer stelt een parlementaire enquête in naar de gaswinning in Groningen. Zo hoopt de politiek het vertrouwen van Groningers terug te winnen. Een parlementaire enquête is een onderzoek van het parlement om informatie over een onderwerp te krijgen. Als iemand wordt ondervraagd voor een parlementaire enquête staat diegene onder ede. Hij of zij moet dus de waarheid spreken.

Jetten wil meer arbeidsmigranten
D66-fractievoorzitter Rob Jetten wil meer arbeidsmigranten naar Nederland halen. Volgen Jetten is het hard nodig dat Nederland 50.000 Oost-Europeanen opneemt. Dat aantal baseert hij op cijfers van het CBS, maar volgens de hoofdeconoom van het CBS heeft Jetten de cijfers verkeerd opgevat.

Nieuwste posts

Start typing and press Enter to search